infoterug

BIM Building Information Modeling

TenW architecten adviseurs hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om de kennis en ervaring met 3D modelleren en BIM processen op een zeer hoog niveau te brengen.  Omdat wij al onze projecten in BIM modelleren heeft  onze integrale werkwijze daarmee een innovatieve basis gekregen.

BIM staat voor Building Information Modeling en is een methodiek om met elkaar samen te werken en de informatie van diverse adviseurs te bundelen in één digitaal 3D model. Hierdoor wordt de communicatie in het ontwerpproces beter en efficiënter. Het ontwerp wordt er beter door en de informatie voor de opdrachtgever vollediger, omdat informatie ten behoeve van kostenramingen,  exploitatie  berekeningen   en duurzaamheid prestaties  uit het model gegenereerd kunnen.  De zogenaamde  “clash control“  zorgt voor een aanzienlijke foutenreductie in de ontwerpfase en grote beperking van de faalkosten tijdens de uitvoering.

Bijkomend voordeel voor de opdrachtgever is dat het ruimtelijk model tijdens de ontwerpfase een realistisch beeld geeft van de architectuur,  die wij aan het maken zijn. Je kan virtueel door het en om het gebouw bewegen waardoor het inzicht en het begrip van het ontwerp groot is en daarmee de communicatie ervoor sterk wordt verbetert.

Integrale engineering in BIM
Ontwerpmanagement en BIM coördinatie
BIM en plantoetsing
Integratie ontwerp en uitvoering
See what you can get

 

info
 
©copyright 2014 | TenW architecten adviseurs | Foto: