TenW architecten adviseurs | Aardbevingsbestendig en duurzaam Kindcentrum Middelstum opgeleverd

KC Middelstum opgeleverd

Vorige week is aardbevingsbestendig en duurzaam Kindcentrum Middelstum opgeleverd. Het kindcentrum wordt het nieuwe thuis van de scholen OBS de Wilster en CBS Wicher Zitsema. Kinderopvang Kids2b en de bibliotheek maken het centrum compleet.

Het speelse gebouw bestaat uit clusters die gesitueerd zijn rond een centraal hart. Dit hart wordt gemarkeerd door twee markante lichthappers die het eenlaagse gebouw een bijzondere identiteit geven. De hoeken van het gebouw zijn voorzien van ronde loggia’s, waardoor de onderwijsruimte zich eenvoudig naar buiten kan verplaatsen.

De centrale ontmoetingsruimte in het hart kan met paneelwanden gekoppeld worden met het speellokaal en het doe-lokaal. Hierdoor ontstaat een grote ruimte voor bijeenkomsten en voorstellingen. Rond en in het hart is overmaat ontstaan voor een keuken in combinatie met de personeelscorner. De bibliotheek sluit hier op aan, zodat er extra ruimte ontstaat voor bijvoorbeeld een leestafel. Deze zone is zodanig af te sluiten, dat de bibliotheek er ook buiten schooltijden gebruik van kan maken.

De flexibele opzet zorgt er voor dat het gebouw toekomstbestendig is en kan reageren op de demografische ontwikkelingen in dit krimpgebied. Het kindcentrum is tevens een duurzaam gebouw dat voldoet aan de eisen van een Bijna EnergieNeutraal Gebouw (BENG).

De realisatie van Kindcentrum Middelstum is samen met de kindcentra die wij voor Loppersum en Ten Boer hebben ontworpen, een onderdeel van het scholenprogramma,  waarbinnen onder regie van Nationaal Coördinator Groningen alle scholen in het aardbevingsgebied aardbevingsbestendig en toekomstbestendig worden gemaakt.

Volgende maand zal de feestelijke opening van het kindcentrum plaatsvinden.

Tags