TenW architecten adviseurs | Kindcentrum Ten Boer opgeleverd - TenW architecten adviseurs

Kindcentrum Ten Boer opgeleverd

Afgelopen week is, precies een jaar na de start van de bouw, ons derde aardbevingsbestendige Kindcentrum in Groningen opgeleverd. Kindcentrum Ten Boer zal na de herfstvakantie haar deuren openen voor de CBS De Fontein, OBS De Huifkar en kinderopvang Kids2b.


Kindcentrum Ten Boer biedt een rijke omgeving voor kinderen, waarbij alle talenten tot ontplooiing kunnen komen. In het gezamenlijke hart liggen ‘de winkels’ voor koken, creatieve ontplooiing en een theater in combinatie met twee speellokalen. Een theatertrap leidt naar de gezamenlijke mediatheek. Beide scholen hebben een eigen onderwijskundige visie, waarvoor wij de structuur zo hebben ontworpen, dat beide vormen van onderwijs mogelijk zijn, met een grote uitwisselbaarheid van ruimtes.

Het Kindcentrum ligt naast skeeler- en schaatsvereniging Kaakheem. Door de buitenruimte van de bovenbouw te verbinden met de baan worden schaatsen en skeeleren onderdeel van het buitensporten.

Net als de door ons ontworpen kindcentra in Loppersum en Middelstum is Kindcentrum Ten Boer uiteraard duurzaam en aardbevingsbestendig.

afbeeldingen: Marcel Smit – abcnova

Tags
Nieuwsbrief TenW architecten adviseurs