TenW architecten adviseurs | Nieuwe Kindcentrum Ten Boer (Groningen) l TenW architecten adviseurs
Kindcentrum Ten Boer

Een nieuw Kindcentrum voor Ten Boer (Groningen)

Ten Boer heeft het voorlopig ontwerp goedgekeurd voor het nieuwe Kindcentrum naar het ontwerp van TenW architecten adviseurs. In het gebouw gaan de basisscholen OBS De Huifkar en CBS De Fontein met Kids2b samenwerken aan de ontwikkeling van alle kinderen in ten Boer.

Kindcentrum Ten Boer

Kindcentrum Ten Boer krijgt een relatie met de naast liggende skeeler en schaatsbaan Kaakheem

Op een mooie locatie bij een van de invalswegen van Ten Boer krijgt het Kindcentrum een situering naast de ijs- en skeelerbaan. Hierdoor ontstaan er grote kansen het natuurlijke speelterrein met extra mogelijkheden voor sport te vergroten.

Kindcentrum Ten Boer

Kindcentrum Ten Boer heeft een centraal hart met een tribune- en bibliotheektrap

De participanten zijn binnen het gebouw helder georganiseerd rond een gezamenlijk gemeenschappelijke kern waar de speellokalen getransformeerd kunnen worden tot een theater. Samen met de “kookwinkel”, de “leeswinkel” en de “doewinkel” vormt dit het bruisend hart van het gebouw.

Met haar kloeke architectuur geeft het ontwerp een bijzondere herkenbaarheid aan het dorpse en Groningse karakter van Ten Boer. Wij streven ernaar het plan energieneutraal uit te werken. Na Middelstum en Loppersum is dit het derde aardbevingsbestendige Kindcentrum dat TenW architecten adviseurs in korte tijd realiseert in Groningen.

Tags
Nieuwsbrief TenW architecten adviseurs