TenW architecten adviseurs | Officiële opening Kindcentrum Middelstum - TenW architecten adviseurs

Officiële opening Kindcentrum Middelstum

In de stralende herfstzon heeft de Loppersumse wethouder Bé Schollema (Onderwijs en Duurzaamheid) gisteren in het bijzijn van leerlingen, leerkrachten en ouders ons nieuwe kindcentrum in Middelstum geopend. Tijdens de ceremonie werd tevens de nieuwe naam van het duurzame en aardbevingsbestendige kindcentrum onthuld: WIJland.

Eiland

De naam verwijst naar de prachtige eilandachtige locatie van het kindcentrum, waar de betrokken partijen (WIJ) in goede samenwerking vorm geven aan het kindcentrum. Die partijen bestaan uit de lokale bibliotheek , twee basisscholen en een kinderopvangorganisatie.

Een bijzonder aspect van het ontwerp is dat de meeste schoollokalen niet alleen een deur naar de gang hebben, maar ook naar buiten.  De lessen van binnen en buiten kunnen op deze manier aan elkaar gekoppeld worden, waardoor de kinderen zich kunnen verbinden met de natuur op ‘hun eiland’.

Duurzaam kindcentrum

“Dit nieuwe kindcentrum heeft echt een meerwaarde voor het dorp”, aldus de wethouder. “Het gebouw wordt bijna energieneutraal, onder meer door het gebruik van zonnepanelen op het dak. Het wordt verwarmd en gekoeld door middel van een bodemgekoppelde warmtepomp op aardwarmte. Hierdoor heeft het gebouw geen aansluiting op het gasnet nodig. ”

Tags