TenW architecten adviseurs | ABN AMRO Bankkantoor Koningskade 30 - TenW architecten adviseurs

ABN AMRO Bankkantoor Koningskade 30

Voor het ABN AMRO bankkantoor Koningskade 30 in Den Haag transformeerden wij het voormalige kantoor van de Kamer van Koophandel in een eigentijdse en gevarieerde werkomgeving.

Door de centrale vide over de verdiepingen te vergroten en het toevoegen van een lichtkap is veel daglicht in het hart van het gebouw gebracht en hebben de verschillende delen van de bank een prachtige ruimtelijke relatie gekregen.

De ingrepen in het interieur zorgen voor een grote openheid in de werkomgeving, waar verschillende eigentijdse werkvormen zijn gerealiseerd. Door de kleur en materialisatie zijn stijgpunten de verbindende dragers geworden van de grote diversiteit aan activiteiten in de transparante werkomgeving.

Meubelelementen zijn speciaal voor dit project ontworpen. Zij faciliteren de verschillende werkactiviteiten en delen de open ruimte naar de werkwijze die de ABN AMRO bank voorstaat. Open, transparant en flexibel, zodat samenwerking en communicatie wordt bevorderd.

De ingrijpende aanpassing van de entree geeft het gebouw de herkenbaarheid en identiteit van de ABN AMRO bank. Over twee verdiepingen is een snede in de gevel gemaakt, waardoor het interieur met al haar gevarieerde activiteit zichtbaar wordt. De toevoeging van de gebogen glazen gevel vergroot de toegankelijkheid van het gebouw.

Door de bouwkundige installatietechnische aanpassing is het gebouw sterk verduurzaamd met als resultaat label ‘BREEAM excellent’.