TenW architecten adviseurs | Campus de Hoef - TenW architecten adviseurs

Campus de Hoef

Campus de Hoef wordt een tweelaags kindcentrum voor 3 scholen, kinderopvang en een gymzaal. Door het samenvoegen van diverse partijen in een integraal gebouw, ontstaan er mogelijkheden welke met drie afzonderlijke gebouwen niet gerealiseerd hadden kunnen worden. Het verbeteren van de samenwerking tussen de partijen, de voordelen van het samenvoegen van de diverse ruimtefuncties en het optimaal benutten van de ruimte door slim en flexibel inrichten van het gebouw, zijn de belangrijkste uitgangspunten voor Campus de Hoef.

Het grote programma wordt in een paviljoenachtig gebouw gerealiseerd, waardoor de schaal van het gebouw mooi aansluit bij de gebruikers en de fraaie, intieme, groene omgeving. Samenwerking en multifunctionaliteit zijn de centrale thema’s voor de uitwerking van het plan, dat vanzelfsprekend BENG wordt.

Aan de noordzijde van het gebouw reageert de organische vorm van het gebouw op de groene omgeving. De twee gekromde houten gevels accentueren en begeleiden de bezoeker naar de hoofdentree. Aan de linkerzijde van de hoofdentree ligt de gymzaal, een markant punt op het gezamenlijke plein. Deze zaal zal ook buiten de openingstijden van de scholen en opvang bereikbaar zijn. Aan de oost- en westzijde van het gebouw bevinden zich de nevenentrees van de scholen. Deze nevenentrees bevorderen de flexibiliteit en het gebruik van het gebouw omdat de gebruikers afzonderlijk naar binnen en buiten kunnen. Daarnaast zorgen de entrees ervoor dat elke school zijn eigen identiteit krijgt. Via de centrale entree kom je in het hart van de school. Het hart is een centrale ruimte waar de verbinding tussen de diverse scholen en de peuteropvang goed zichtbaar is.