TenW architecten adviseurs | Kindcentrum Noord te Delfzijl - TenW architecten adviseurs

Kindcentrum Noord te Delfzijl

Kindcentrum Noord te Delfzijl wordt gerealiseerd op het terrein van  Groen voor Rood, een groen parkgebied aangelegd en onderhouden door gedreven vrijwilligers uit de buurt.  De fantastische gevarieerde inrichting biedt mooie kansen om de buitenruimte deel te laten zijn van de ontwikkelomgeving van het kind. Door middel van transparante gevels en een dak met overstek op de begane grond wordt het kindcentrum verbonden met de groene omgeving. Zo ontstaan buitenklassen, overdekte speelplekken en buitenslaapplekken voor de dagopvang.

Duurzaamheidsambities (BENG en gasloos), de onderwijsvisie en de visie op de samenwerking hebben geleid tot een compact en flexibel ontwerp voor het gebouw. Compactheid zorgt voor zo weinig mogelijk omhullend oppervlak waardoor energieverliezen en het onderhoud van gevels en daken worden beperkt. Bovendien “zit iedereen dicht bij elkaar” waardoor zo min mogelijk verkeersruimte nodig is. Hierdoor staat zoveel mogelijk oppervlak ten dienste van het onderwijs en heeft de samenwerking optimale kansen. Flexibiliteit in de constructie en structuur, nodig in een tijd waarin onderwijs voortdurend verandert, faciliteert de mogelijkheid tot andere onderwijsvormen waarbij zelfs een geheel open leeromgeving te realiseren is.

Het kindcentrum Noord te Delfzijl wordt momenteel gerealiseerd en indien je alvast een kijkje wil nemen samen met de leerlingen klik dan hier.