TenW architecten adviseurs | MFA 't Saamdeel te Kapelle - TenW architecten adviseurs

MFA ’t Saamdeel te Kapelle

In het ontwerp voor MFA ’t Saamdeel te Kapelle is de samenwerking vormgegeven voor OBS De Moolhoek en Christelijke basisschool ’t Honk, kinderopvang van Kibeo, de bibliotheek en een aantal zorgpartijen.

Het gebouw is compact vormgegeven. Zo is enerzijds het omhullend oppervlak zo klein mogelijk gehouden en anderzijds verschillende samenwerkende partijen zo goed mogelijk aan elkaar gerelateerd. Onder een karaktervol gebogen dak – bekleed met zonnepanelen – is het programma in twee lagen gerealiseerd.  De vides, een patio en een daglichtstrook  zorgen ervoor dat het daglicht in het hart van het gebouw kan doordringen.

Conform het programma van eisen is het MFA ’t Saamdeel een energie neutraal gebouw. De energieverliezen zijn beperkt door een hoge isolatie en goede kierdichting van gevels en dak. Daarnaast is de energieopwekking door de zonnepanelen en de WKO installatie duurzaam, zonder fossiele brandstoffen.

In de door het Rijksdienst van Ondernemend Nederland samengestelde top van 15 duurzame scholen is de MFA de nr. 2. Duurzaamheid is voor ons ook de mate waarin wij het gebouw een grote gebruikswaarde en toekomstbestendigheid geven. Het gebouw is verkozen tot mooiste gebouw van Zeeland 2017.