TenW architecten adviseurs | MFA Kapelle 't Saamdeel - TenW architecten adviseurs

MFA Kapelle ’t Saamdeel

In het ontwerp voor MFA Kapelle is de samenwerking vormgegeven voor OBS De Moolhoek en Christelijke basisschool ’t Honk, kinderopvang van Kibeo, de bibliotheek en een aantal zorgpartijen.

Het gebouw is compact vormgegeven om enerzijds het omhullend oppervlak zo klein mogelijk te houden en anderzijds om de verschillende samenwerkende partijen zo goed mogelijk aan elkaar te relateren. Onder een karaktervol gebogen dak – bekleed met zonnepanelen – is het programma in twee lagen gerealiseerd, waarbij vides en een daglichtstrook ervoor zorgen dat het daglicht in het hart van het gebouw kan doordringen.

Conform het programma van eisen werkt het ontwerpteam aan een energie neutraal gebouw, waarbij de energieverliezen worden beperkt door een hoge isolatie en kierdichting van gevels en het dak, terwijl de energieopwekking door de zonnepanelen en de WKO installatie duurzaam – zonder fossiele brandstoffen – is.

In de door het Rijksdienst van Ondernemend Nederland samengestelde top van 15 duurzame scholen is de MFA de nr. 2. Duurzaamheid is voor ons ook de mate waarin wij het gebouw een grote gebruikswaarde en toekomstbestendigheid geven. Het gebouw is verkozen tot mooiste gebouw van Zeeland 2017.