TenW architecten adviseurs | M - TenW architecten adviseurs M

Montessori Kindcentrum JFK

Het nieuwe Montessori Kindcentrum John F. Kennedy ligt in de wijk Mariahoeve te Den Haag. Het compacte, tweelaagse kindcentrum staat in verbinding met één van de grotere groengebieden, die kenmerkend zijn voor deze naoorlogse wijk. Hierdoor is er een mooi, natuurlijk speelterrein met een educatief en ontdekkende karakter wat bijdraagt aan de onderwijskundige visie van het Montessori onderwijs. Deze visie komt terug in de architectuur en de organisatie van het gebouw.

Het kindcentrum bevat gevarieerde ruimtes met veel zichtlijnen naar binnen en naar buiten zodat er veel te beleven is. Deze transparantie en openheid in combinatie met een heldere structuur zorgen ervoor dat het jonge kind de weg niet kwijt raakt; door de duidelijke ordening van de lokalen met werknissen op de brede gang ontstaan eigen werelden, waar het kind zich thuis voelt.

Slimme detaillering draagt bij aan de vele plekken voor etaleren, zitten, werken en opbergen. Dit alles in een rustige sfeer qua kleur en materialisatie, zodat het gebouw ondersteunend is aan de diversiteit van kleur, die de kinderen met zich meedragen en ruimte laat aan het kenmerkend kleurgebruik van het Montessori onderwijs.