TenW architecten adviseurs | TenW houdt pitch op de PROVADA voor de ontwikkeling van Plaspoelpolder Rijswijk - TenW architecten adviseurs

TenW houdt pitch op de PROVADA voor de ontwikkeling van Plaspoelpolder Rijswijk

Gisteren hebben wij op het Transformatieplein op de PROVADA onze pitch gehouden voor de Plaspoelpolder als verbindend element tussen de oude groene landgoederen zone en de nieuwe groen gebieden. Het gebouw aan Treubstraat wordt in de pitch getransformeerd tot een nieuw poort gebouw als entree van de Plaspoelpolder.

De Plaspoelpolder vormt de schakel tussen de oude landgoedzone met de waterpartij De Punt en de nieuwe groen gebieden, zoals het Elsenburgerbos en het Wilhelminapark. Attractieve gebieden voor ontspanning. Door deze verbinding optimaal vorm te geven ontstaan routes die de potentie geven activiteiten hieraan te ontwikkelen.

De zone tussen de Winston Churchilllaan en de Treubstraat is een belangrijke etalage voor deze verbinding. Het gebouw aan de Treubstraat heeft de potentie een nieuwe iconische waarde te geven als poort van de groene as tussen de groen gebieden.

Het gebouw wordt uitgebreid. Het binnenste van het volume wordt zichtbaar en beleefbaar gemaakt door een tweetal sneden, die samen met de overkapte binnenplaatsen openbare binnengebieden vormen, die sterk zijn gerelateerd aan het met groen en water ingerichte voorterrein.

Tags
Nieuwsbrief TenW architecten adviseurs