TenW architecten adviseurs | Tweede BMV voor TenW in Heerlen - TenW architecten adviseurs

Tweede BMV voor TenW in Heerlen

TenW architecten adviseurs is geselecteerd voor het ontwerp van een nieuwe Brede Maatschappelijke Voorziening in de Heerlense wijk Heerlerbaan. Na BMV De Auvermoer is dit de tweede BMV in Heerlen die TenW mag ontwerpen.

BMV Heerlerbaan wordt het nieuwe hart van de wijk: een ontmoetingsplek, waarin allerlei maatschappelijke activiteiten kunnen plaats vinden, en waar OBS de Tovercirkel en R.K. bs De Windwijzer een nieuw thuis zullen krijgen.

Voor deze BMV hebben wij een compact, paviljoenachtig gebouw ontworpen, dat net als de nabijgelegen appartementencomplexen, onderdeel wordt van het groene park. Groendaken zorgen ervoor dat het park op het dak doorloopt. Een brug over het heuvelachtige terrein vormt een natuurlijke afbakening van de speelpleinen en verbindt de BMV met het winkelcentrum De Caumerbron, waardoor BMV Heerlerbaan een centrale plek wordt waar jong en oud elkaar ontmoeten.

Uiteraard zijn in het ontwerp al onze uitgangspunten omtrent duurzaamheid en circulariteit terug te vinden en zal BMV Heerlerbaan een volledig energieneutraal, toekomstbestendig gebouw worden.

Het volledige bouwteam bestaat naast TenW uit Merosch, Pieters Bouwtechniek en LBP|Sight.

Tags